Thomas Berggren

zetea142

Thomas Berggren – EFFA/IFFF MCI, THCI prezent ca instructor in Romania la Fly Fishing Days Zetea, designer si dezvoltator de echipament de pescuit la musca, proprietar al unui centru de pescuit la musca in Suedia.

__

Ati avut ocazia sa incercati S1waterbike, in ce ocazii si de cite ori?

Thomas Berggren:
Prima data am incercat S1waterbike recent, cind am vizitat Romania prima data. A fost la Zetea cu ocazia Fly Fishing Days, si scopul principal al vizitei a fost demonstratii de casting si workshop-uri pe care le-am sustinut reprezentand Loop si FFF. Am incercat S1waterbike de doua ori in timpul acestor zile.

Care este impresia generala pe care S1waterbike va lasat-o fata de ambarcatiunile folosite pina acum?

Am folosit barci normale si belly boats de multe ori si am avut o experienta buna cu ele, dar hidrobicicleta asta este ceva complet diferit. Are toate partile bune ale barcilor si belly boat-urilor dar nu are aceleasi dezavantaje. Vreau sa spun ca, in comparatie cu o barca normala hidrobicileta are aceeasi viteza si posibilitati de manevrare dar nu trebuie sa ai miinile ocupate cu vislitul. Pe hidrobicicleta au ambele miini libere pentru casting.
In comparatie cu belly boat-uri hidrobicicleta este silentioasa, ai miinile libere pentru casting si deasemnea iti ofera o distanta mai mare intre virful batului si suprafata apei, deoarece stind mai sus deasupra apei iti confera rezultate mai bune in casting.

Pe ce ape ati folosit pina acum S1waterbike?

Pe lac.

Ati observat imbunatatiri in pescuit si in capturi fata de alte ambarcatiuni?

Da, Asa cum am aspu mai sus in impresia mea generala. Te misti rapid, ai abilitati de manevrare bune in orice directie, ambele miini sint libere pentru casting, faci un casting usor pentru ca stai deasupra suprafetei apei si e confortabila pentru un pescuit relaxant unde te misti dintr-un loc in altul de pe lac fara efort.

Cum se comporta S1waterbike?

Imi aduc aminte cind am folosit prima data un belly boat, mi-aluat ceva timp sa invat sa-l manevrez, asa a fost si acum ci S1waterbike poate am invatat sa o manevrez mai repede, dar e bine de luat in calcul 15 minute de exercitii inainte de a avea un control bun.
Un alt lucru la care ma gindesc este sa o utilizez pe un riu. In mod normal folosim un tip de pontoon boats cu care vislim la locul pe care il dorim, ne ancoram pentru a avea miinile libere pentru casting. Cu S1waterbike, cred ca pot sta in curent fara probleme sa pescuiesc si apoi sa ma repozitionez si sa pescuiesc intr-un alt loc cu usurinta. Nu am avut ocazia sa o folosesc pe un riu, dar as vrea asta, pentru ca cred ca poate rezolva probleme specifice de pescuit acolo foarte bine.

Ati alege S1waterbike dintre mai multe ambarcatiuni ce au acelasi pret?

Da!

Ce credeti ca ar trebui facut pentru a dezvolta un produs mai bun?

Nu multe, cred ca este OK asa. Poate ar fi bine ca cei are o folosesc sa poata alege intre flotoarele standard si unele gonflabile. Cele standard rezista bine la vint si valuri, cele gonflabile vor necesita mai putin spatiu la transport. Dar impresia mea generala este ca e OK asa cum este.

Ce viitor vedeti acestui produs?

Cred ca vom vedea destule S1waterbike in viitor. De indata ce muscarii vor intelege simplitatea folosirii si transportarii ei, va fi un bun start. Cred ca e usor de inteles ca poate rezolva multe din situatiile dificile de pescuit dar deasemenea poate face lucruri si pentru filmari, fotografieri si bird watching si asa mai departe, datorita abilitatilor de manevrare fara ajutorul miinilor, si asta am putut sa vad imediat. INtrebarea mea a fost daca e dificil de transportat si asamblat, iar aici am fost surprins inca o data, am fost impesionat de simplitate.
Sint convins ca oamenii o vor gasi utila si o vor cumpara cind vor intelege ca e mai usor sa o asamblezi si sa o pui pe apa decit sa umflii un belly boat si sa-ti imbraci waders-ii si sa-ti pui labele pe picior…