Raspunsuri

q&a
  • Performanta

  • Pastrare si intretinere

  • Siguranta

  • Tehnologie si constructie

PERFORMANTA

Este S1waterbike manevrabila?

Da, este foarte manevrabila. S1waterbike este proiectata astfel incit sa poata fi manevrata precis si silentios. Acest lucru este obtinut prin design-ul ambarcatiunii cu sitemul de propulsie si directie plasat in fata. Se obtine o pozitionare precisa din cit mai putine miscari.

Este S1waterbike rapida in mers?

Da, S1waterbike poate merge rapid, dar este proiectata pentru a se obtine maximum de performanta in timpul pescuitului, atunci cind silentiozitatea si generarea cit mai mica a valurilor este foarte importanta. Daca se pedaleaza lejer se poate obtine o viteza de cca 3 Km/ora. Dar daca se pedaleaza cu forta se pot obtine viteze superioare.

Este S1waterbike stabila?

Da, este stabila. S1waterbike este mult mai stabila decit un kayak. Acest lucru e dat de forma flotoarelor si de distanta mare dintre ele.

Pot copiii sa foloseasca S1waterbike?

Da. Bineinteles, copiii pot folosi S1waterbike doar in ape protejate, folosind vesta de salvare si sub permanenta supraveghere a parintilor. Copiii peste virsta de 12 ani pot folosi S1waterbike. Supravegheati permanent copiii. S1waterbike este sigura, dar mediul inconjurator poate fi periculos.

Este S1waterbike usor de transportat?

Da. S1waterbike cintareste 28 kg, este dotata cu un suport pentru transportul flotoarelor, celelalte componente pot fi transportate usor in miini. Flotoarele impreuna cintaresc 18 kg si se pot transporta in miini foarte usor. S1waterbike se poate transporta usor cu masina, flotoarele se monteaza pe masina cu ajutorul unui suport portbagaj iar restul componentelor intra in portbagajul masinii.

Poate S1waterbike sa fie folosita pe valuri?

Da. Am testat ambarcatiunea pe valuri de 0.5 metri si nu sint probleme. Recomandam o abordare a valurilor la 45 grade pentru o mai buna stabilitate. Nu pedalati in zona tarmului unde apa este mica si riscul de a lovi ambarcatiunea miscata de valuri este mare. In aceste conditii este obligatoriu sa folositi o vesta de salvare.

Cum se comporta S1waterbike in vreme cu vint?

Foarte bine. S1waterbike se comporta foarte bine in conditii de vint puternic. Design-ul  flotoarelor adinc imersate in apa nu permite vintului sa te miste pe luciul apei decit in directia de inaintare, lucru ce poate fi usor de compensat prin pedalare. Recomandam sa inaintati indreptati impotriva vintului pentru un control foarte bun. Daca sinteti intr-o zona noua, e bine sa va interesati de la localnici daca sint zone cu ape mici in larg pentru a le ocoli.

Este scaunul confortabil?

Da. Este comfortabil. Daca gasiti fetele de plastic prea tari, puneti o perna pentru sezut. S1waterbike are spatarul scaunului atit pentru confort cit si ca suport pentru usurinta comadarii cirmei. Poti pescui confortabil din S1waterbike pentru ore in sir, senzatia pe care o ai este identica ca la un scaun de birou.

Cit de buna este directia la S1waterbike?

Excelenta. S1waterbike poate fi intoarsa pe loc. Intii directia este comandata fara ajutorul miinilor. Rotind sacunul citeva grade, rotim cirma 90 grade in ambele directii, toate acestea alaturi de posibilitatea de a pedala in fata si inapoi, ofera un control de 360 grade. Flotoarele, cirma si directia fara miini au fost proiectate pentru un raspuns cit mai rapid al ambarcatiuni la schimbarile de directie. Va rugam sa vedeti filmul cu manevrabilitatea.

Merge S1waterbike inapoi?

Da. S1waterbike merge inainte si inapoi foarte usor. Deplasarea inapoi este foarte utila cind va apropiati de mal sau cind doriti sa va pozitionati foarte precis fata de un reper din apa.

Este usor de scos S1waterbike de pe apa?

Da. Cu pedalierul rabatut intre flotoare, prindeti de pedale sau pedalier ambarcatiunea si trageti-o afara din apa, pe mal.

Daca se rastoarna pe apa S1waterbike este usor de intors inapoi?

Da. Trebuie ridicat de spatele ambarcatiunii pina se intoarce in pozitia de mers. Nu incercati sa o intoarceti din lateral, distanta mare dintre flotoare face acest lucru greu posibil din apa.

Care este adincimea minima a apei pentru S1waterbike?

S1waterbike are nevoie de minimum 70 cm adincime a apei. Pentru ape mai mici folositi posibilitatea de a rabate pedalierul, o visla usoara fiind foarte utila pentru deplasare pina la adincimea minima a apei.

Pot 2 persoane sa utilizeze S1waterbike deodata?

Nu. S1waterbike este construita pentru o persoana. S1waterbike este proiectata pentru a oferi fiecarui utilizator o experienta foarte personala in pescuit. Daca doriti sa fiti impreuna cu un partener, puteti merge foarte aproape sau puteti cupla cele 2 hidrobiciclete in timpul unei pauze.

Poate fi scaunul de la S1waterbike ajustat?

Nu. La acest model de baza acest lucru nu este posibil. In proiectarea urmatorului model vom studia posibilitatea de a introduce acest lucru.

Este S1waterbike buna pentru exercitii fizice?

Da. Este ideala pentru exercitii aerobice si anaerobice, chiar daca nu a fost proiectata special pentru asta. Se poate compara S1waterbike cu orice bicicleta. Pedalarea este un foarte bun exercitiu aerobic. De asemenea, picioarele si abdomenul vor fi lucrate eficient. Cu cit pedalezi mai tare, cu atit exercitiul necesita un efort sporit.

PASTRARE SI INTRETINERE

Pot sa pun S1waterbike in masina?

Da. Componentele se pot pune in portbagaj, iar flotoarele se fixeaza pe suporul de pe masina. Nu recomandam sa transportati  ambarcatiunea montata, pentru ca ocupa un spatiu mare si sint sanse mari ca se fie deteriorata in transport, montarea si demontarea durind maximum 3 minute va oferta o solutie de a utiliza mai putin spatiu si un transport mult mai sigur.
Â
Poate fi pusa S1waterbike in barci sau yahturi?
Absolut. Demontata incape in orice ambarcatiune de dimensiuni medii.
Â
Cum pot sa depozitez S1waterbike acasa?
Componentele pot fi puse in orice raft de garaj iar flotoarele pot fi agatate pe orice perete, prinse in suportul pentru masina.
Â
Ce fac daca am nevoie de piese de schimb?
Contactati pe email sau telefonic producatorul, prin directorul comercial, comunicati numarul de serie a S1waterbike pe care ati achizitionat-o, si comunicati partea care necesita piese de schimb. Restul este in grija noastra.
Â
Ce intretinere necesita S1waterbike?
Va rugam sa consultati pagina de intretinere a site-ului.
Â
Are S1waterbike garantie?
Da. Pentru consumatori, garantia este de 2 ani. Pentru operatori de inchirieri de barci, va rugam sa contactati producatorul.

SIGURANTA

Pot sa-mi agat vesta de salvare pe S1waterbike?

Da. Pe spatarul scaunului.

Care este greutatea maxima admisa?

Greutatea maxima de siguranta este de 100 kg. Oricum, recomandam ca utilizatorii sa aiba maximum 90 kg.

E nevoie de un permis pentru a folosi S1waterbike?

Nu.

Poate fi montat un motor pe S1waterbike?

Nu. Daca cineva vrea sa foloseasta un motor pe S1waterbike chiar si electric, atunci se pierde automat garantia.

Poate fi folosita S1waterbike in spatele unei barci cu motor?

Nu. Daca cineva incearca sa foloseasca S1waterbike in spatele barcii cu motor, atunci se pierde garantia. S1waterbike poate fi trasa in spatele unei barci cu motor, fara pasager si cu pedalierul ridicat din apa, dar si asa numai la o viteza moderata.

Pot sa pedalez repede pe S1waterbike linga mal?

Nu. S1waterbike poate fi rapida. dar daca se merge spre mal sau linga mal prea rapid, exista posibilitatea de a se lovi pedalierul de pietre sau butuci aflati pe fundul apei, acest lucru poate duce la stricarea cirmei, indoirea cadrului sau la indoirea pedalierului. S1waterbike are sistemul de directie realizat cu multe parti mecanice, orice stricare a unei parti va duce la imposibilitatea folosirii pedalierului. S1waterbike este o ambarcatiune performata pentru pescuit, tratati-o ca atare. Are functiuni pe care nu le are nici un alt produs similar.

Pot sa folosesc alta elice pe S1waterbike?

Nu. Elicea de la S1waterbike a fost special proiectata in aceast scop. Nu schimbati elicea decit cu o elice de schimb de la producator, in caz contrar se pierde garantia ambarcatiunii.

Unde pot cumpara S1waterbike?

S1waterbike poate fi cumparata de la producator sau dealerii acreditati. Dealerii nostrii sint alesi in functie de abilitatea de a vinde un produs si de a servi clientii. Fiecare e-mail trimis catre noi va fi analizat cu atentie si tratat cu maxim de seriozitate. Fiecare milimetru din acest produs trebuie sa functioneze bine, si sa fie imbunatatit an dupa an. Va recomandam sa nu cumparati S1waterbike de la dealeri neautorizati. Acest lucru implica lipsa garantiei de la producator.

TEHNOLOGIE SI PRODUCERE

Ce fel de cadru e folosit la S1waterbike?

S1waterbike este construita din materiale usoare si ecologice, cadrul din duraluminiu este rezistent si a fost proiectat special pentru aceasta ambarcatiune. In imagini se poate vedea structura solida a cadrului ce asigura siguranta.

Este disponibila S1waterbike in diferite culori?

Nu. Produsul de baza este disponibil numai in culoarea gri verzui, si flotoarele in culoarea alba, dar vom dezvolta in viitor o paleta de culori disponibile pe baza de comanda. In cazul unei comenzi de volum se pot realiza culori speciale.

Care este tehnologia folosita la flotoare?

Flotoarele si cirma sint realizate manual din fibra de sticla umpluta cu spuma poliuretanica. S1waterbike foloseste pinza de fibra de sticla si rasini epoxidice.

De unde vine numele S1waterbike?

Unul din prietenii apropiati ai designer-ului, sculptorul Ovidiu Vuia, intr-o discutie legata de proiect a spus despre ambarcatiune ca o sa fie un “superpescuitor”. De atunci acesta a ramas numele ei, de aici a aparind S-ul, si nr. 1 de la primul produs de acest fel. Astfel ca fiind o hidrobicicleta numele de S1waterbike s-a nascut.