Concept

concept

Iata prima schita facuta in 2000, pe un servetel, in biroul prietenului meu Heinrich Loth.
Raspunsul lui a fost: eu te finantez, fa-o!
designer & developer Tudor Vreme

Hidrobicileta S1waterbike a fost proiectata special pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale unui muscar pe ape line. Permite deplasarea usoara si manevrarea cu precizie, in timp ce miinile sint libere si atentia poate fi directionata 100% la pescuit.

Este o ambarcatiune usoara pentru o persoana, cu inaintare prin pedalare si directie comandata prin rotirea cu citeva grade a scaunului. Tractiunea si cirma se afla in fata intr-un sistem comun. Este realizata din duraluminiu si fibra de sticla cu o greutate totala de 28 Kg, este usor de asamblat si transportat.

Criteriile de design:
– structura usoara, usor de asamblat si transportat
– deplasare usoara, cu efort mic
– manevrabilitate sporita si generare de valuri cit mai redusa
– stabilitate marita la vint si valuri
– pozitie buna a corpului pentru o deplasare indelungata si pescuit
– conducere fara ajutorul miinilor

Conducere fara miini. Rotirea scaunului cu citeva grade asigura un control total al directiei, lasind miinile sa fie pe batul de pescuit, fir sau mulineta.

Manevrabilitate excelenta. Sistemul de propulsie/directie necesita un efort mic pentru inaintare iar pozitia sa in fata asigura intoarceri si pozitionari precise din miscari putine.

Pozitie buna pentru pescuit. Scaunul este plasat la 25 de cm deasupra apei, asigurind o pozitie ideala pentru casting.

Stabilitate la vint si valuri. Flotoarele adinc imersate in apa si sistemul de propulsie/directie asigura un control precis si in situatii de vint puternic sau valuri.

Silentiozitate in deplasare. Hidrodinamica si forma flotoarelor asigura o performanta sporita in deplasare cu formare redusa a valurilor

Usor de transportat. Cele 4 componente ce se rabat au fost proiectate pentru a ocupa un loc cit mai redus in portbagaj, iar flotoarele sint echipate cu un suport special pentru a fi montate pe masina.

Usor de asamblat. O singura persoana poate asambla S1waterbike pe malul apei, fara nici un instrument suplimentar, in aprox. 3 minute.