Platforma de filmare
O platforma perfecta pt. filmare
S1waterbike poate fi o platforma perfecta pentru filmare.
Atit pentru filmari speciale in natura ce necesita miscari complexe , cit si pentru emisiuni TV de orice fel,
S1waterbike va ofera o platforma individuala de filmare sigura si manevrabila.
S1waterbike a fost folosita cu succes de profesionisti pentru productie TV, jurnalism si fotografie in natura.
In trecut una din cele mai mari probleme ale unui operator de film sau fotograf era lipsa libertatii de miscare asa cun si-ar fi dorit. Acum S1waterbike este o platforma sigura, rapida, cu conducere fara miini, perfecta pentru filmare sau fotografiere.
Exemple de utilizari unde performantele S1waterbike sint mai mult decit necesare:
Documentare despre viata in salbaticie, emisiuni de pescuit si aventuri pe apa, fotografie dupa natura
S1waterbike este rapida, foarte manevrabila si extrem de silentioasa, oferind conditii optime de lucru, sezind confortabil pe scaun si conducind fara ajutorul miinilor.
—
Inteview cu Dan Curean – cameraman la Televiziunea Romana Cluj, prezent in realizarea emisiunilor Natura si Aventura, cu ocazia filmarilor facute in zona Herculane.
Tudor Vreme:
Ca om de televiziune, si cameraman, ai filmat 2 zile pe hidrobicicleta. Iti pun o intrebare legata direct de profesia pe care o ai: care este impresia pe care o ai dupa aceste doua zile?
Dan Curean:
Nu e prima oara cind filmez in conditii extreme de pescuit. Impresia in urma acestor doua zile, in aceste conditii extreme, este foarte buna: am avut mobilitate, m-am miscat liber, am filmat, am avut momente in care mi-am pus camera pe umar si am pedalat, deci am facut practic traveling in miscare. Am inconjurat, de exemplu, un personaj in miscare, lucru care in mod normal nu il poti face, si in tot acest timp am avut o mobilitate si o stabilitate foarte buna.
Deci, nu numai ca si instrument pentru pescuit, dar si pentru filmat e foarte buna.
T.V.:
Spune-mi care sint minusurile pe care consideri ca le are o asemenea ambarcatiune?
D.C.:
Din punctul meu de vedere, ca si unul care a folosit hidrobicicleta pentru ceva strict, precis, profesional, respectiv filmatul, mi-au lipsit niste accesorii in care sa-mi pot plasa ustensilele: o baterie, o caseta care sa fie la indemina undeva in spatiul asta (intre bratele cadrului). Un al doilea minus poate fi o mica vulnerabilitate la aplecari in fata. In rest, e totul SUPER OK.
T.V.:
Ai mai folosi-o de exemplu pentru alte emisiuni dedicate zonei acvatice, pe lacuri sau chiar si riuri?
D.C.:
Da, sigur ca da. E o optiune la care nu m-as fi putut gindi inainte.
T.V.:
 …Pentru ca voi de obicei ca echipa de filmare, lucrati cu personal putin, la minim, cameraman-ul e si sunetist etc …
D.C.:
De obicei, ca si cameraman nu ai cum sa te ocupi de propulsia ta. Practic, eu stateam intr-o barcuta sau orice altceva, sau pe mal si nici macar nu puteam intra pe apa, deci eram dependent de o barca, dar de o barca legata, izolata sau legata de ceilalti, si asta imi dadea o dimensiune de plan fix fata de ceilalti, iar in plus se vedea si firul cu care era legata barca. Cu hidrobiclicleta nu mai ai aceasta problema – te poti indeparta, nu esti nevoit sa incetinesti filmarea pentru ca ceilalti depind de tine. Toata lumea isi poate vedea de treaba, eu imi vad de treaba, pot sa ma deplasez singur unde vreau, cind vreau, si suficient de repede.
Deci pentru filmare, aceasta ambarcatiune iti ofera un avantaj nebanuit de mine pina acuma.