Transport

DSC_5046 DSC_5053 pe masina 042 transport _DSC3710 _DSC4754 077 2 pair on a car

Usor de transportat

S1waterbike este realizata din materiale usoare si este usor de transportat intr-un autovehicul.

Cele patru componente compacte: cadrul, plasa de protectie, scaunul si pedalierul, au fost proiectate pentru a intra cu usurinta in portbagajul unui autoturism.

Se pot transporta 2 hidrobiciclete deodata intr-un autoturism.

Cele 2 flotoare se fixeaza pe autoturism cu ajutorul unui suport portbagaj. Pe o masina se pot transporta 2 perechi de flotoare. (recomandam sistemele portbagaj marca Thule.)

Dupa ce ati ajuns cu masina cit mai aproape de malul apei, scoateti flotoarele din suportul H, desfacind chingile de protectie si ridicind de fiecare flotor in parte pina cind iasa complet din suport.

Restul componentelor se scot din portbagaj si se duc pe mal pentru asamblare.

 

S1waterbike se transporta usor intr-un autoturism – Mentiuni

Cel mai simplu mod de a trasporta hidrobicicleta in masina este de a pune in portbagaj, intii scaunul pliat in care introducem plasa de protectie impaturita in 8, apoi peste scaun se poate pune un material de protectie ( in cazul in care componentele nu sint in huse ), si se aseaza pedalierul in asa fel incit elicea sa fie pozitionata inspre bancheta din spate, ocupa mai putin loc si e protejata.

Atentie! nu lasati ca pedalierul sa salte in masina de la denivelarile drumului, legati-l cit mai fix sau aranjati in asa fel bagajele incit sa il fixeze. Exista pericolul ca de la vibratii si socuri puternice elicea si piesele filetate pedalierului sa se slabeasca in locasuri. Va recomandam o verificare a jocurilor inainte de a intra pe apa. In cazul in care aceste jocuri apar, puteti stringe elicea in ax cu ajutorul fluturelui, sau cirma de partea superioara a pedalierului prin surubul de reglaj cu contrapiulita, sau bratele pedalelor prin suruburile de fixare in capul axului. O cheie inelara de 13 si o surublenita din trusa auto sint singurele scule necesare.

Cadrul daca nu poate intra in portbagaj ( in functie de tipul si latimea masinii ) se poate pune in apropierea unei usi din spate cu un capat fixat pe podeaua masinii in spatele scaunului din fata si celalalt agatat de tetiera scaunului din spate. Asezati-l cit mai aproape de usa pentru a ocupa cit mai putin loc. Va recomandam sa asigurati cadrul cu centura de siguranta, pentru a nu se deplasa nedorit la o conducere mai sportiva a masinii.

Flotoarele se vor monta in suportul H, pe un suport portbagaj achizitionat pentru masina ( recomandam un suport Thule format din 2 bari transversale ). Etape:
– se desfac fluturii si clapele de prindere de pe suportul H
– se monteaza strins bara transversala din fata a suportului potbagaj achizitionat, iar bara din spate se monteaza fixata lejer
– se fixeaza flotoarele pe masina cu partea scurta ( spatele ) inspre inainte si se introduce suportul H in bara din fata
– se ajusteaza pozitia barii din spate in asa fel incit sa intre si aceasta in suporul H, apoi se trage bara cit mai in spate si se fixeaza strins
– se pun clapele de fixare a suportului H la loc si se monteaza piulitele fluture in prezoane, lejer, in asa fel incit sa se poata ajusta flotoarele fata de mijlocul masinii
– se string piulitele fluture pina la capat dupa ce s-au centrat flotoarele pe masina