Florin Ghimisliu

ghimi

Florin Ghimisliu – campionul national in 2007 la Musca artificiala

Ati avut ocazia sa incercati S1waterbike, in ce ocazii si de cite ori?

Florin Ghimisliu:
Eu sunt unul dintre posesori. Nu mi-o permit, si am castigat-o tocmai datorita faptului ca ati oferit-o. Nici prin vise nu mi-ar fi trecut ca as putea avea asa ceva.

Prima data am incercat acum cativa ani un prim model. M-am simtit onorat. Am pedalat neancrezator pana la jumatatea lacului Belis si am revenit fara nici cea mai mica problema. Atat la intrare cat si la iesire am accesat hidrobicicleta printr-o zona stancoasa, aproape de verticala. A fost ceva simplu.

O alta ocazie nu am mai avut, dar ma simteam inferior in pneumatica mea cand cei care o foloseau faceau un tur de lac fara probleme si fara transpiratie.

De cand am castigat-o ca premiu la finala de musca din 2007, o folosesc exclusiv. Am renuntat la pneumatica. La cupa trei lacuri am folosit-o prima data in concurs. Acolo am reusit sa strabat tot standul fara problemele cauzate de vant, lucru imposibil cu pneumatica.

Care este impresia generala pe care S1waterbike va lasat-o fata de ambarcatiunile folosite pina acum?

Este net superioara. Simplu de transportat, simplu de asamblat, simplu de utilizat si simplu de intretinut.
S-o luam pe rand, distanta Pitesti – Cluj cu flotoarele pe portbagajul masinii nu pune nici o problema. Restul isi gasesc loc in masina, deoarece este conceputa modular. La asamblare imi ia 10-15 minute sa fiu pe apa, se poate monta in doar cateva minute. Despre utilizare nu mai e nimic de spus, este ceva deosebit, pentru mine ca muscar este singura in masura sa-mi lase ambele maini libere in timpul deplasarii, ceea ce ma ajuta foarte mult in timpul lansarilor. Intretinerea ei nu implica nici o problema, in primul sezon nu am facut nici o reparatie si singura problema poate fi spalarea ei pentru a nu face nota discordanta cu restul masinii, practic face parte din peisajul pitestean acum.

Pe ce ape ati folosit pina acum S1waterbike?

In afara acumularilor unde s-au desfasurat competitiile de pescuit la musca, lacurile Gilau si Tarnita din Cluj, unde hidrobicicleta este la ea acasa, am folosit in Arges, pe barajele din zona mea, amonte de Pitesti. Pur si simplu nici macar braconierii nu ma auzeau cand ma apropiam, dar clenii :)). Acum ma tot gandesc la un sistem auxiliar pentru lanseta, in asa fel incat sa imi fie la indemana si sa pot folosi una de rezerva.

Ati observat imbunatatiri in pescuit si in capturi fata de alte ambarcatiuni?

Este simplu de utilizat. Pedalezi si te deplasezi in orice directie fara sa folosesti mainile. Sa ai mainile libere inseamna mai mult decat comfort, inseamna libertate de actiune.
In deplasare, elicea este undeva sub nivelul apei si inapoia extremitatii din fata a flotoarelor, ceea ce nu sperie pestii. Pentru ca folosesti numai picioarele, esti mai odihnit si poti sa te concentrezi pe pescuit. Nu trebuie sa te ancorezi, deoarece cu un minim efort de pedalare te mentii pe loc chiar si in curent sau cand bate vantul. Sa nu uitam ca ai bratele libere si poti pescui in voie. Capturile mari sunt rare in existenta unui pescar, dar numarul pestilor este semnificativ mai usor de acumulat in acelasi interval de timp.

Cum se comporta S1waterbike in competitii?

In primul rand ai un avantaj psihologic, doar stai la inaltime si pe scaunel, pedalezi in voie si ai mainile libere. Poti pescui din deplasare si te poti intoarce in orice directie cu efort minim. Deplasarea este o placere si poti parcurge distante mari folosind miscarea picioarelor si elicea. Poti sa depasesti alti pescari fara sa-i deranjezi, deoarece este silentioasa si nu face zgomot. Poti sa termini tot standul de concurs si chiar sa revii pe zonele care iti inspira incredere. Pe vant, nu ai nici o problema de deplasare din cauza ca flotoarele sunt destul de mult sub apa. Pescuiesti fara efort si la finalul mansei nu esti epuizat ca in cazul in care vaslesti pe distante mari.

Ati alege S1waterbike dintre mai multe ambarcatiuni ce au acelasi pret?

Cu siguranta ca muscar da, deoarece iti ofera libertatea totala de miscare in cazul mainilor. in plus, este o ambarcatiune serioasa, iti ofera comfort si siguranta.

Ce credeti ca ar trebui facut pentru a dezvolta un produs mai bun?

In primul rand trebuie tinut contactul cu posesorii de hidrobiciclete, mai ales cu pescarii ce folosesc des acest produs. Ei observa si pot sa-si exprime trebuintele.
O alta modalitate este testarea ei de cat mai multi pescari.

Ce viitor vedeti acestui produs?

Variantele se vor invarti in jurul produsului actual. vad o specializare si optiuni pentru diferitele stiluri de pescuit, ca in cazul autoturismelor.